Rosta mandlarna i het panna och lägg sedan i matberedare med S- kniv. 2 dl mandlar. Kör i ca 10 minuter tills mandelns oljor frigjorts och du har ett fint smör
Nyttiga fetter från mandelsmöret och nötterna/fröna, mild vaniljsmak från proteinpulvret som även bidrar till ett ökat proteininnehåll och långsamma kolhydrater från havregrynen
Lägg mandlarna på en plåt. Jag har skrivit hur man gör tidigare men här kommer ett recept på exakt hur man gör och exakt hur mycket man ska ha av allt för att få ett underbart gott och krämigt mandelsmör
Eget mandelsmör och färska jordgubbar smakar himmelskt ihop. Dessutom är mandlar rika på vitamin E, magnesium, vitamin B2 och kalcium, medans gubbarna bidrar rikligt med C vitamin. 3 dl mandlar med skal. 3 dl mandlar med skal
Mandelsmör med bland annat Chili, Vitlök & Citron. Ni måste prova detta Chilimandelsmör alltså. Bryn vitlöken och chilin tillsammans med 100 g Mandlar i stekpanna med en skvätt Olivolja. Bryn vitlöken och chilin tillsammans med 100 g Mandlar i stekpanna med en skvätt Olivolja
Har ätit extrema mängder rostade mandlar på sista tiden så det naturliga steget var nu att prova att göra ett nötsmör av dem och herre min je vad jag är glad över det
Skolla mandlarna. Helt underbart gott mandelsmör. 5 dl mandlar. Mixa resten av mandlarna länge, ca 10-15 min tills det blir ett smör. /Linnea 5 dl mandlar