Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare
Här om dagen fick jag lust att baka. Och liksom när jag lagar mat är det oftast på en höft. Jag öppnar skafferiet och tar liksom lite av det jag har hemma
Oktober och mitt sug efter höst- & vinterkryddor har gjort sig påmint. Till lördagsfrukosten knåpade jag ihop ett gäng lite sötares scones med smak av saffran
Mandelscones. 4 dl mandelmjöl. 1 msk fiberhusk. 2 tsk bakpulver. ½ tsk havssalt. 50 g rumsvarmt smör (funkar säkert även med ghee för den som helt vill undvika mjölkprotein och mjölksocker)
Mandelscones. Snart dags för sommarlediga dagar med långa frukostar, och bästa dagen fredag idag. Jordgubbar med mjölk är en favoritfrukost även om jag skulle kunna äta det till lunch och middag också
Scones. Så gott och njutbart ♥ Att jag älskar scones är väl inget nyhet direkt. Men alltså helt ärligt, finns det något godare än ett rykande färskt, varmt och nybakat bröd