Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis och med kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Vispa äggen pösiga med mandeloljan, och rör ned i mjölet. En färdig kryddblandning som Kunglig sallad från The Spice Tree sätter också piff på det hela1 dl oskalad mandel1 dl naturella cashewnötter1 dl naturella pistaschnötter1 dl pumpafrön1 dl linfrön3/4 dl chiamjöl/pulver - köper jag från Bravara3 msk malda psylliumskal1½ msk bakpulverknappt 1 tsk salt4 ägg1/4 dl mandelolja eller kallpressad kokosoljaEv smaksättning. 1/4 dl mandelolja eller kallpressad kokosolja
Sojamjölet kan ersättas med rårismjöl t ex, mandeloljan kan bytas till rapsolja, och pistaschnötterna kan ersättas med andra nötter, mandel, solroskärnor eller pumpafrön
½ dl kallpressad avocadoolja, mandelolja eller rapsolja. 2 dl ljust bovetemjöl2 dl teffmjöl alt quinoamjöl, sojamjöl, amaranthmjöl eller hampamjöl1 dl boveteflingor1 dl hirsflingor1 dl quinoaflingor½ dl chiamjöl ½ dl ljusa eller mörka linfrön½ dl skalade hampafrön½ dl nyponskalmjöl1 dl pumpakärnor1 dl torkade lingon eller tranbär1 tsk salt2 tsk bikarbonat2 ägg½ dl kallpressad avocadoolja, mandelolja eller rapsolja5 dl sojayoghurt - alternativt vanlig eller LF fil eller yoghurt för den som tål mjölkprodukterVispa ut fiberhusken i vatten i en skål, och låt stå och svälla 10 – 15 minuter
Om man inte tål mandel kan mandeloljan bytas till kokosolja eller en fin rapsolja. ½ dl mandelolja. 3 skröpliga bananer - sammanlagd vikt med skal på mina var 370 g3 ägg2½ dl rårörsocker1½ msk vaniljsocker½ dl mandelolja1 dl citronmarmelad4 dl ljust bovetemjöl1 msk bakpulver1 msk malda psylliumfrönsmör/kokos till formenMosa bananerna
2 msk rapsolja eller mandelolja. 2 msk rapsolja eller mandelolja. Nu har förkylningsdimmorna efter de förra veckornas farsoter lättat någotsånär, så nu är jag hyfsat på banan igen
Smält choklad tillsammans med mandelolja i hett vattenbad. ½ dl mandelolja. 3 ägg3/4 dl ljust muscovadosocker3/4 dl mörkt muscovadosocker1 tetra färdigkokta svarta bönor, 380 g100 g mörk choklad - den här gången blev det Fazer ½ dl mandelolja1 dl mandelmjöl1 msk kakao1 tsk bakpulver½ - 1 tsk vaniljpulver - eller 2 tsk vanligt vaniljsocker1½ - 2 dl grädde - sojagrädden på bilden går utmärkt att vispa om man inte tål vanlig gräddehallon, blåbärVispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt
4 msk mandelolja - eller kallpressad kokosolja som fått smälta i vattenbad. 1 medelstor, skalad och väl mogen kravbanan - skalad vikt ca 130 g 8 färska dadlar - urkärnad vikt ca 100 g 4 msk mandelolja - eller kallpressad kokosolja som fått smälta i vattenbad
2 msk mandelolja/linfröolja/rapsolja. 2 msk mandelolja/linfröolja/rapsolja. Som gravid börjar jag numera alltid dagen med en järn- och C-vitaminrik smoothie
2 msk kallpressad rapsolja eller mandelolja. 2 msk kallpressad rapsolja eller mandelolja. Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
½ dl mandelolja eller rapsolja. Jag plattade först ut med händerna, sedan fördelade jag lite mandelolja på degen och kavlade ut till knappa plåtens storlek