Skär mandelmassan i små kuber och stoppa ner i varje form, Klicka också på en tesked sylt i varje form och grädda dem sedan i 200 grader i ungefär 10 min. 125 g mandelmassa. 1 dl körsbärssylt (eller annan sylt)
1125 g mandelmassa. 11 dl körsbärssylt (eller annan sylt). 1100 g smör 2 ägg 1 dl socker 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 125 g mandelmassa 1 dl körsbärssylt (eller annan sylt)Smält smöret, vispa ägg och socker ljust och pösigt. Skär mandelmassan i små kuber och stoppa ner i varje form, Klicka också på en tesked sylt i varje form och grädda dem sedan i 200 grader i ungefär 10 min
I fyllningen hade jag mandelmassa som jag rostat före vilket gav en sjukt god smak och före gräddning spritsade jag i en lingonkompott/sylt i mitten som jag kokat själv
Rör om med händerna och forma en mandelmassa och ställ in i kylen. FyllningFyllningen ska vara en vaniljkräm, sockerfri hallonsylt och grädde men då jag misslyckades helt med vaniljkrämen då den blev jättelös så kommer recept på en bra kräm först senare
För att dryga ut dem började folk göra hål i semlorna och smyga in olika godsaker, vilket med tiden utvecklades till den vispgrädde och mandelmassa som vi äter i Sverige nu
nutella, vanilj, sylt och vanlig mandelmassa. Mandelmassan är bara så god. Syltvarianten. Mandelmassa. Antingen kokar du en egen sylt eller köper sockerfri, till exempel Icas steviasylt