I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskaka med mandelmassa och äpplen. Riv ner mandelmassan direkt i mjölblandningen och rör om då och då mellan "rivningarna" så att mandelmassan inte blir en stor klump utan sprider sig jämnt
Riv ner mandelmassan direkt i mjölblandningen och rör om då och då mellan "rivningarna" så att mandelmassan inte blir en stor klump utan sprider sig jämnt
Riv ner mandelmassan direkt i mjölblandningen och rör om då och då mellan ”rivningarna” så att mandelmassan inte blir en stor klump utan sprider sig jämnt
Lika många gram fikon, som mandelmassa, och whisky, var instruktionerna jag fick. a 1 dl rom, istället för whisky, och lät dem stå i kylen över natten. Jag använde mixerstav och körde fikonen till en massa och lade sedan i 200 g mandelmassa och fortsatte mixa tills att allt blandat sig
Riv mandelmassan, och vispa samman den med socker och äggvita. Jag valde att smaksätta mina biskvier med rom och kaffe, samt att även hotta upp själva bottnarna, genom att tillsätta grovt mortlade kaffebönor
Blanda smör, strösocker, nystötta kardemummakärnor och riven mandelmassa till en krämig fyllning. Blanda saffran, socker och rom eller annan sprit och låt stå några timmar
Min favoritfyllning är vit choklad och mandelmassa. Hacka chokladen och riv mandelmassan och blanda. 1 msk rom. 300 g mandelmassa. 1 msk rom. 300 g mandelmassa
Sikta ner vetemjölet och bakpulvret, rör ner den fint rivna mandelmassan. Det regnar ute så vi kröner dagen med att baka en gyllene saffransäppelkaka kryddad med mandel, rom och kanel idag