Mandelmassa rom recept

Pain de Genes

Pain de Genes

Blanda mandelmassa med smör. Tillsätt därefter rom och vänd sist i vetemjöl. 250 g ODENSE Mandelmassa Lyx. 1/4 mörk rom

godis med mandelmassa, rom och choklad

rör ihop ägg, rom och mandelmassa. är mandelmassan hård eller om du är energisk kan du riva den först, men det kan gå bra utan rivning med
Saffranskaka med mandelmassa och äpplen

Saffranskaka med mandelmassa och äpplen

I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskaka med mandelmassa och äpplen. Riv ner mandelmassan direkt i mjölblandningen och rör om då och då mellan "rivningarna" så att mandelmassan inte blir en stor klump utan sprider sig jämnt
Saffranskaka med mandelmassa och äpplen

Saffranskaka med mandelmassa och äpplen

Riv ner mandelmassan direkt i mjölblandningen och rör om då och då mellan ”rivningarna” så att mandelmassan inte blir en stor klump utan sprider sig jämnt
Fikonbollar med rom till nyår

Fikonbollar med rom till nyår

Lika många gram fikon, som mandelmassa, och whisky, var instruktionerna jag fick. a 1 dl rom, istället för whisky, och lät dem stå i kylen över natten. Jag använde mixerstav och körde fikonen till en massa och lade sedan i 200 g mandelmassa och fortsatte mixa tills att allt blandat sig
Mozartkulor med rom

Mozartkulor med rom

Mozartkulor med rom – runda chokladdoppade kulor med en kärna av nougat i mandelmassa smaksatt med mörk rom
Mockabiskvier med rom

Mockabiskvier med rom

Riv mandelmassan, och vispa samman den med socker och äggvita. Jag valde att smaksätta mina biskvier med rom och kaffe, samt att även hotta upp själva bottnarna, genom att tillsätta grovt mortlade kaffebönor
Kaka med mandelmassa

Kaka med mandelmassa

Smaksätt med rom. Riv mandelmassan grovt och ställ åt sidan. Vänd ner den rivna mandelmassan. 200 g mandelmassa. 2 msk rom
Saffranssnurror med mandelmassa

Saffranssnurror med mandelmassa

rom eller cognac. Hyvla mandelmassan med osthyvel och täck degen med skivorna. 500 g mandelmassa. Stöt saffran med 1/2 tsk salt
Saffransbullar med rom

Saffransbullar med rom

Mandelmassa är alltid gott, rom är en fin smaksättare, kardemumma med. Gör under tiden mandelmassablandningen
Dadlar med valnötter och mandelmassa

Dadlar med valnötter och mandelmassa

Blanda samman mandelmassa, hackade valnötskärnor och rom. 100 g mandelmassa. 2 msk rom. Kärna ur dadlarna genom att snitta dem på längden
Marsipanbröd med rom

Marsipanbröd med rom

Arbeta samman mandelmassan med rom, russin och nötter, Forma en rulle. Riv mandelmassan grovt. 500 g mandelmassa. 2 msk rom
Saffransbullar och lussekatter

Saffransbullar och lussekatter

Blanda smör, strösocker, nystötta kardemummakärnor och riven mandelmassa till en krämig fyllning. Blanda saffran, socker och rom eller annan sprit och låt stå några timmar
LÄCKRA MANDELMASSAKNAPPAR

LÄCKRA MANDELMASSAKNAPPAR

Blanda med mandelmassa och tillsätt rom. 200 g ODENSE Mandelmassa Extra Grov. 3 msk rom välj din favoritsort
Choklad & Malibukonfekt

Choklad & Malibukonfekt

Blanda Odense Mandelmassa med Malibu, kokosflingor och hackad ananas. 250 g ODENSE Mandelmassa. 4 tsk malibu rom