Vänd spetten, riv mandelmassan över och ge dem ytterligare 4 min,tills mandelmassan är gyllene i färgen. 100 g ODENSE Mandelmassa Lyx. 1 päron eller äpple
Riv mandelmassan och blanda i omgångar ner vaniljkrämen i den till en slät mandelkräm. Dela och skrapa ur vaniljstången till päronen och lägg fröna och stången i en kastrull med vin och vatten
Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet, rör i amaretto efter smak, lite av smaken försvinner vid gräddningen så var inte rädd att det skal bli för starkt
Den goda mandelmassan gör pajen härligt saftig och god. Börja med att skiva päronen fint. Blanda ihop mandelmassan, äggen, mjölken samt sockret och kardemumman
riv över mandelmassan grovt och strö över resterande socker och kardemumman. detta hände nu i veckan och igår låg ett gäng fina päron och sneglade på mig, alldeles perfekt mogna
Efter halva tiden kan du behöva lägga ett ark aluminiumfolie över kakan så inte mandelmassan bränns. Skär päronen i bitar och fördela över smeten i formen
Ta bort kärnhuset på päronet och äpplet och skär tunna skivor av dem. Skär även tunna skivor av 250 g mandelmassa och fördela all skivorna ovanpå tortillan. Riv de resterande 50 g mandelmassa över tårtan och dekorera med florsocker. Baka försiktigt tortillan i ca 15 min, tills mandelmassan är spröd. 300 g ODENSE Mandelmassa Lyx , riv 50 g av den. 1 päron