Blanda/knåda ihop mandelmassa med riven kokos. Vispa i smöret för att få en helt slät och läcker kola. Täck grytan med kola med plastfolie och ställ åt sidan (kolan kan med fördel göras dagen före och stå framme i rumstemperatur)
Blanda/knåda ihop mandelmassa med riven kokos. Vispa i smöret för att få en helt slät och läcker kola. Täck grytan med kola med plastfolie och ställ åt sidan (kolan kan med fördel göras dagen före och stå framme i rumstemperatur)
Riv mandelmassan fint och blanda med ägg, äggvita och kakao till en jämn smet. En söt och smarrig naturligt glutenfri kolatårta som är enkel att baka men svår att få nog av
Vispa ägg och mandelmassa. Jag har tidigare provat att göra fyllningen av Dulce De Leche och senare av en farinkolasås, här provar jag att göra en kolasås av godiskolor och farinsocker bla
Karamelliserad mjölk ( kola kräm ). Karamelliserad mjölk ( kola kräm ). 300 gram mandelmassa1/2 dl socker1 äggvita ( ett stort ägg eller två små ). Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. 300 gram mandelmassa
Riv mandelmassan, rör ut den med äggvitan och bred ut jämnt på papperet. Kolatårta på mandelbotten. Den här kolatårtan på mandelbotten är knäckig och väldigt god
Lika många gram fikon, som mandelmassa, och whisky, var instruktionerna jag fick. Redan flera veckor innan jul köpte jag ostlöpe till ostkakorna jag skulle göra och flytande glykos till chokladkolan, som jag skulle koka
Jag hittade mandelmassa i min baklåda (jo ni läste rätt, jag har en stooor låda full med bara bakgrejer) och då fick jag för mig att jag skulle göra mazariner igen