Rör samman mandelmassa, limeskal och socker, tillsätt äggen lite i taget, till en homogen massa. Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. 5 dl mjölk. 200g mandelmassa. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Riv mandelmassan och blanda/kör med elvisp, med smör och rivet apelsinskal (bara några drag på rivgärnet, kanske 1/2tsk. 5 dl mjölk. 200g mandelmassa
Riv över mandelmassan. Skåra vaniljstången och skrapa ner frönai en kastrull med mjölk och grädde. Hacka mandeln grovt och strö den och pinjenötterna över kakan
Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk och blanda samman till en smet. 11 1/2 dl mjölk. 1150 g mandelmassa. 1Grovriv mandelmassan och blanda ned i smeten. 1Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter
Smula jästen i en bunke och tillsätt dem rumstempererade mjölken och saffran. Var min första reaktion och sedan kom jag att tänka på ett par saffransbullar med pistage och mandelmassa jag fotade för ett julreportage i juli (
Blanda mandelmassa och vatten. Bred på mandelmassan och fördela över äppelskivorna. 13 dl mjölk. 1150 g mandelmassa. 1florsockerSmält smöret i en liten kastrull, ta kastrullen från värmen och blanda i mjölken. 1Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en avlång kaka, 25 cm x 40 cm