Efter halva tiden kan du behöva lägga ett ark aluminiumfolie över kakan så inte mandelmassan bränns. En kaka som funkar lika bra till eftermiddagskaffet som till dessert med en kula vaniljglass
Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
Mina "vanliga" kardemummasnurror i ny tappning, pimpade med pistagemandlar och mandelmassa. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smöret och nästan allt mjöl
Vispa samman ägg,mjölk,saffranslösningen,och mjölblandningen med russinen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda kakan i 200,grader 20-25 min. 2 ägg. 1 tsk malen kardemumma. 150 g riven mandelmassa
En annan variant på rabarberkaka med mandelmassa hittar ni här. Nu har jag missat några fredagsfika-inlägg och det har i övrigt varit dålig aktivitet på bloggen den senaste tiden
Tillsätt resten av mjölken, kardemumman och socker. Klipp ganska djupa snitt i kransen vilka du växelvis lägger åt höger/vänster/höger/vänster, alternativt lägger höger/mitten/vänster/höger/mitten/vänster