"När andra ljuset brinner är snart Lucia härhon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär". Med mandelmassa och saffran i kan det helt enkelt inte gå fel
Kransekage är en dansk specialitet som går snabbt och lätt att baka och som är både lyxig och god att servera som en sötsak till kaffet – eller som i Danmark
Dags att avnjuta med en kopp kaffe, mjölk eller saft. Mandelmassa. Väljer man mandelmassa, Blanda mandelmassan med en liten liten skvätt mjölk och lägg sedan i den urgröpta botten och gör som med nutellafyllningen
Blanda kanel, mjöl, bakpulver och grovriven mandelmassa. En mjuk kaka till kaffet. Tänk på ifall någon är allergisk mot mandel, samt att mandelmassan innehåller mandel
Rör ihop smör, mandelmassa och vaniljsocker. Koka upp grädde och kaffe. tillsätt skal från en riven apelsin i smeten till fyllningen, och byt ut kaffet mot juice i glasyren
en saftig bulle med härlig mandelmassa och krämig fyllning. Brygg lite gott kaffe och häll upp i en mugg (och mjölk om du som jag inte kan dricka kaffe utan mjölk)
Mandelfyllning Riv mandelmassan och blanda med smör och kanel till en jämn smet. Denna kaka äts helst helt nybakad och dricker man inte kaffe så varför inte tillsammans med klassikern ett iskallt glas mjölk
Mandelmassa och socker blandas till en vit massa. Smaksätt med kakao eller kaffe och blanda igen. 250 g mandelmassa. 1-2 msk kakao eller 4 msk starkt kaffe. 250 g mandelmassa. 1-2 msk kakao eller 4 msk starkt kaffe