Jag hade kvar kanderade hasselnötter från nötchokladen med flingsalt, en bit mandelmassa och nougat hittade jag i kylskåpet och torkade fikon hade vi köpt hem som vi alltid har hemma på julen
Jag har använt riven mandelmassa i fyllningen tillsammans med pistage och hasselnötter. Av en halvliter degvätska blir det tre plåtar så jag gjorde en plåt med mandelmassa och nötfyllning och två plåtar vaniljbullar
Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar med mandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Hasselnötter. Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker. Hasselnötter. 150 g mandelmassa. Grovriv ca 150g mandelmassa och blanda ner i smeten. 150 g mandelmassa
Jag gjorde även semmelbullar av degen och gjorde egen mandelmassa på dadlar, mandelmjöl och lite kokosgrädde (eller tjock kokosmjölk) och vispade sedan kokos mjölk till toppingen på semlan
Riv mandelmassan grovt, klicka i det rumsvarma smöret och rör till en jämn blandning. 500 g mandelmassa. 300 g blandade nötter (till exempel mandel, valnöt, pistasch, hasselnöt, cashew). 500 g mandelmassa. 300 g blandade nötter (till exempel mandel, valnöt, pistasch, hasselnöt, cashew)
Blanda mandelmassa och vetemjöl och rör ner det i smeten tillsammans med chokladsmöret. Den består av finhackad mandel, hasselnöt eller jordnöt som blandats med brynt socker som fått stelna)