Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa. Bred den över fudgen och strö över lite flingsalt precis innan chokladen stelnar
8-10 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ( extra till formen) 3/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 500 g rabarber 1 msk majsstärkelse Till servering grädde eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan
Jag hade kvar kanderade hasselnötter från nötchokladen med flingsalt, en bit mandelmassa och nougat hittade jag i kylskåpet och torkade fikon hade vi köpt hem som vi alltid har hemma på julen
– och lite flingsalt blir pricken över i eftersom jag älskar den lilla brytningen av salt & sött. ), men jag har haft den här idén med mandelmassa som sötningsmedel i huvudet ett tag
Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa. Bred den över fudgen och strö över lite flingsalt precis innan chokladen stelnar
Vispa sockret och äggvitan lite vitt, riv sen ner mandelmassan i. Rör i kolasås och flingsalt. 125 gram mandelmassa. 1 krm flingsalt. 125 gram mandelmassa
Riv mandelmassan och rör ner mandelmassa och gräddfil. 250 g mandelmassa. 1 nypa flingsalt. Ett enkelt krassesmör till soppmackorna gör du genom att klippa ned nästan 2 askar (spara lite till garnering) krasse i 150 g rumsvarmt smör, finhacka en liten färsk gul knipplök, smaksätt med rikligt av flingsalt. 2 ägg 250 g mandelmassa. 1 bittermandel 1 nypa flingsalt