Mandelmassa apelsinlikör recept

Fruktsallad med mandelgrädde

Fruktsallad med mandelgrädde

Riv mandelmassan fint. Rör samman grädden med mandelmassa och apelsinjuice. 3 msk apelsinlikör. 75 g mandelmassa
Chokladpraliner med apelsin

Chokladpraliner med apelsin

Blanda mandelmassa och ägg för hand eller i matberedare. 250 g riven mandelmassa. 2 msk apelsinlikör eller apelsinjuice
Fruktsallad med mandelgrädde

Fruktsallad med mandelgrädde

Riv mandelmassan fint. Rör samman grädden med mandelmassa och apelsinjuice. 3 msk apelsinlikör. 75 g mandelmassa
Mandel surprise

Mandel surprise

Mixa samman fikon, apelsinlikör och hälften av mandelmassan i en matberedare. Lägg i resten av mandelmassan och mixa igen
Rabarbertarteletter med frangipanefyllning

Rabarbertarteletter med frangipanefyllning

Frangipane är en helt fantastiskt god mandelfyllning som påminner lite om mazarinmassa men görs med mandelmjöl istället för mandelmassa och så ska den gärna smaksättas med en skvätt apelsinlikör
Baka vår ljuvliga nationalbakelse

Baka vår ljuvliga nationalbakelse

Riv mandelmassan. Blanda apelsinsmaksättning i mandelmassan så att den blir lös. mandelmassa. 300 g mandelmassa. 2 msk apelsinlikör
Sött mandelhjärta med choklad

Sött mandelhjärta med choklad

Riv mandelmassan grovt. 100 g mandelmassa. 2 msk apelsinlikör. Sätt ugnen på 175 grader. Rita upp 2-3 hjärtan på ett bakplåtspapper

Nationaldagsbakelse

Riv mandelmassan till bottnen. apelsinlikör (t. Fördela smöret i mandelmassan med en matberedare till en jämn massa

Nationaldagsbakelse

Rör mandelmassa och smör till en slät massa. Blanda mandelmassan med apelsinsaften. 300 g riven mandelmassa. 100 g riven mandelmassa. 1 msk pressad apelsinsaft (eller apelsinlikör om man vill). 300 g riven mandelmassa. 100 g riven mandelmassa. 1 msk pressad apelsinsaft (eller apelsinlikör om man vill)
Apelsintart med frangipane

Apelsintart med frangipane

Den påminner lite om mazarinmassa men man använder mandelmjöl istället för mandelmassa. Jag har för mig att jag har skrivit om frangipane innan men det är iallafall en god mandelfyllning med apelsinlikör
Nationalbakelsen

Nationalbakelsen

Riv mandelmassan till bottnen. apelsinlikör. Riv mandelmassan till garneringen. Skiva jordgubbarna på längden och ställ skivorna tätt i mandelmassan

Jultårta med nougat

Riv mandelmassan grovt och lägg den i en skål. Vispa äggvitorna lätt och rör samman dem med mandelmassan
Välfylld marsipanlimpa

Välfylld marsipanlimpa

Riv mandelmassan grovt. Lägg nougaten ovanpå mandelmassan. Kavla ut mandelmassan mellan två plastfoliebitar till en rektangel, ca 15 x 20 cm. 300 g mandelmassa. 2 msk apelsinlikör
Jordgubbsgalette

Jordgubbsgalette

Rör samman smör, mandelmassa, vaniljsocker och apelsinlikör. 100 g mandelmassa. 2 msk apelsinlikör. Mät upp vetemjöl, strösocker, salt, apelsinskal och smör i bitar i matberedaren med kniven monterad
Nougatplommon på grillen

Nougatplommon på grillen

Blanda mandelmassan med vatten tills den blir spritsbar. Toppa plommonen med Cointreau och spritsa därefter mandelmassa, så att det täcker nougaten
Midsommartårtan

Midsommartårtan

Smula sönder mandelmassan. Vi har lyxat till den med apelsin och apelsinlikör. 170g mandelmassa130g smör70g socker2 äggskal från 1 apelsin2 msk grand marnier1 tsk bakpulver110g vetemjöl Smörj och bröda en kaiserform 25cm i diameter. 170g mandelmassa

Jultårta med nougat

Riv mandelmassan grovt och lägg den i en skål. Vispa äggvitorna lätt och rör samman dem med mandelmassan
Solbröd - saffransbröd

Solbröd - saffransbröd

3 dl grovriven mandelmassa. 1/2 dl apelsinjuice eller apelsinlikör. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull