Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Denna gång med frisk tropisk passionsfruktsmousse på mandelmarängbotten med hallonspegel överst. Häll på och bred passionsfruktsmoussen över din mandelmarängbotten som du lagt i en form
Jag tog en mandelmarängbotten jag hade i frysen som gjorde det lite ytterligare 'nötigt" 2 ägg 1 msk socker2,5 dl grädde200 gr nutella ( ca 1,5 dl)1 marängbottenDela äggen och vispa äggvitorna med 1/2 msk socker till ett hårt skum
Ville ha en glutenfri botten och därför blev det en mandelmarängbotten med rostad kokos och citron som också blev en bra smakbrytning till den något syrligare moussen
en mandelmarängbotten, därpå en kaffetryffel, och slutligen en kolakaramellkräm med hasselnöt, som alldeles lagom seg omslöt kaffetryffeln - både smakmässigt, med sin sötma i kontrast till kaffets beska, men också texturmässigt, till den fastare tryffeln