Mandelkubb recept

Klassiska mandelkubbar

Klassiska mandelkubbar

Mandelkubbar är något som jag alltid älskat och köpt färdiga på påse (”Hägges” var de absolut godaste), men nu skulle jag ju skämmas om jag köpte dem…måste ju prova själv
Mandelkubbar

Mandelkubbar

Nybakade mandelkubbar med ett glas kall mjölk är nog bland det godaste som finns. Mandelkubbar ca 25 st
Mandelkubb

Mandelkubb

Mandelkubb var ett av förslagen från er läsare på vad jag kunde baka inom temat småkakor. Tack vare förslaget så har jag bakat mandelkubb för första gången i mitt liv =) Jag är inte riktigt säker på om mandelkubb skall vara "torra" rakt igenom eller inte
MAMMAS MANDELKUBBAR

MAMMAS MANDELKUBBAR

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja
Bakat MANDELKUBB

Bakat MANDELKUBB

I dag har jag bakat mandelkubb för första gången. Blir ca 30 st mandelkubbar. inte så vackra men oj så goda
Baka mandelkubbar!

Baka mandelkubbar!

I helgen fick jag äntligen chansen att baka en av de riktiga husmorsklassiker jag länge velat prova - nämligen mandelkubbar
Mandelkubb – klassiskt recept

Mandelkubb – klassiskt recept

Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker poröst. Blanda ner bittermandelarom tillsammans med gräddfil och ägg
Mandelkubbar

Mandelkubbar

Mandelkubbar hade alltid min älskade mormor till fikat när vi var små och de är ju bara så goda. ) Mandelkubbar (ca 20 st)
Mandelkubbar

Mandelkubbar

Rör mjukt smör och socker poröst. Riv bittermandlarna fint och tillsätt dem tillsammans med mjölk och ägg
mina mandelkubbar

mina mandelkubbar

Rör rumsvarmt margarin och socker jämnt i en bunke. Knäck i ägget och häll över vätskan. Tillsätt bittermandeloljan och rör smeten slät
Mandelkubbar

Mandelkubbar

Doppa degbitarna i pärlsockret och lägg mandelkubbarna med sockret uppåt med några cm mellanrum på plåtarna
Mandelkubb

Mandelkubb

Rör ihop smör och socker, rör sedan i äggen. Blanda därefter i övriga ingredienser. Forma till längder, skär i lagom stora bitar