Raw mandelknäck. Förra året gjorde jag en version på raw knäck (som jag för övrigt gjort även detta året) – jag var dock sugen på att utveckla dem lite och gjorde en version som blev om möjligt ännu bättre
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Blanda ingredienserna till mandelknäck i en kastrull. Fördela mandelknäcken generöst över kakorna och ”gratinera” dem i ca 3-5 minuter tills mandelknäcken har lagt sig fint över kakorna och fått fin färg
Tarteletter Med Frukt Och GräddeGrönkålspaj - Paj Med GrönkålBlåbärspaj – Smulpaj Med Blåbär Och MandelKnäckig Blåbärspaj – Paj Med BlåbärBroccolipaj - Paj Med Broccoli Ingredienser
Grädda mandelknäcket i ca 60 min. Igår blev det en ostbricka på kvällskvisten. Jag älskar ju det och kanske inte bara för att det är sanslöst gott utan förmodligen också för att det är så mysigt att sitta och plocka