Mandelgifflar recept

Mandelgifflar

Mandelgifflar

17 Jan. 11. 25. Mandelgifflar. 0kommentarer. Hej och trevlig helg allesammans. Hoppas ni fått en riktigt bra start på helgen
Mandelgifflar

Mandelgifflar

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt degspade och vispa tills allt löst sig
Beatas mandelgifflar

Beatas mandelgifflar

Mandelgifflar. Mandelgifflar. Receptet på de här små goda gifflarna fick Annette (min fru) av en jobbarkompis och nu när vi i familjen har infört ransonering på inhandlande av godis etc så blir det lätt ett bak istället, för att ha något att mumsa på till kaffet
Mandelgifflar

Mandelgifflar

Smula jästen i en bunke. Rör ut i en liten del ljummen mjölk. Fyll på med resten av mjölken, socker och salt
Mandelgifflar med choklad

Mandelgifflar med choklad

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt grädden. Låt det bli fingervarmt (37°) och häll det över jästen
Mandelgifflar

Mandelgifflar

Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken matfettet sockret och ägget och rör om. Arbeta in det mesta av mjölet och arbeta degen till den är slät och fin
Kokos och mandelgifflar

Kokos och mandelgifflar

Hej lördag. Här kommer ett recept på goda gifflar. Ett gott alternativ till kanelbullen. Jag gjorde hälften med kokos och hälften med mandelfyllning

Mandelgifflar

Smula ner jästen i degbunken och lös den i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken, matfett, socker och ett ägg och rör om tills allt är blandat

Evas mandelgifflar

Sätt ugnen på 275 grader. Rör smör och socker poröst. Blanda ner ägget och jästen utrört i grädden. Tillsätt mjölet och arbeta hastigt samman degen på bakbordet

Mandelgifflar

1.  Smula jästen i en bunke. Rör ut i en liten del ljummen mjölk. Fyll på med resten av mjölken, socker och salt

Mandelgifflar med choklad

1.  Smula ner jästen i en degbunke. 2.  Smält matfettet och tillsätt grädden. Låt det bli fingervarmt (37°) och häll det över jästen

Mandelgifflar

blanda med mjölken tills all jäst lösts upp. bland 50 gr jäst. 2 dl kall mjölk. 1 dl flytande margarin eller 100 gr smält avsvalnat margarin eller smör