Mandelformar bakas ofta till jul, men är lika goda året om. Fyll mandelformarna med polkafyllningen. Här får de en annorlunda fyllning, smaksatt med krossade polkagrisar
Dessa små mandelkorgar är så goda och enkla att fylla med ngn godsak. Jag gjorde dem för en tid sedan, innan bloggen, och fotot är verkligen kasst, men kom på att jag måste bara dela detta recept med er nu, får fixa till en bättre bild nästa gång de tillagas
Blåbärs- och mandelformar 6 st. dennadennaFörgräddad mandelmassebottenBlåbärsfyllning innan gräddningPaj redo att serveras Blåbärs- och mandelformar 6 st 300 g mandelmassa
Choklad -och mandelformar. Det här med att fira Halloween har verkligen spridit sig de senaste åren, och det är svårt att inte springa på en häxa, döden eller ett skelett these days
Jag gjorde mandelformar fast med malda nötter i. De blev goda men alldeles för tjocka och hårda. Så de fick bli kaksmulor i egengjorda dammsugare istället
Fyll mandelformarna med chokladtryffel och låt de stå svalt över natten för att stelna. Ugn 200°. Mixa mandel och socker i matberedaren med kniven monterad
För att göra den fick jag plocka fram min gamla mandel/nötkvarn och det är just i de där gamla redskapen som traditionerna sitter, mandelformarna, kvarnen, kruskaveln och sådant