Mandelchoklad recept

Varm mandelchoklad & sega ingefärskakor

Varm mandelchoklad & sega ingefärskakor

Den varma chokladen blev en underbart god och fyllig mandelchoklad, och kakorna jag gjorde fick kryddig ingefärssmak i kombination med det söta från dadlarna

Lucka 12 – Mandelchoklad

Bakom lucka 12 har vi det här enkla men supergoda julgodiset. 200 g mörk choklad. 1 msk honung. 150 g mandelbiskvier
Russin- och mandelchoklad

Russin- och mandelchoklad

Det är nämligen frukt och mandelchoklad men jag har bara russin som rukt i min variant så då blir namnet lite justerat
Frosen Chocolate, Orange and Nutella Cheesecake

Frosen Chocolate, Orange and Nutella Cheesecake

Jag gjorde en chokladbrownie botten, på med en burk kokt kolasås, smält marshmallows, toppad med smält choklad och krossad Marabou mandelchoklad och mini marshmallows
Med favoritchokladen

Med favoritchokladen

Denna kaka täcker man med favoritchokladkakan eller vanlig mörk choklad. Just den här fick schweizernöt som glasyr
Guiden till nöt- & frösmör

Guiden till nöt- & frösmör

Jag använder mandelsmöret som topping på gröt, pannkakor och frukt, i smoothie eller i varm mandelchoklad
Mandelchoklad

Mandelchoklad

Rosta den flagade mandeln i ugn 200°C ca 5 minuter. Smält nougat ochchoklad i vattenbad. Rör ner den rostade mandeln och fyll iknäckformar
Knäck med mandelchoklad

Knäck med mandelchoklad

Jag gillar knäck men jag har lite småångest inför att dels fylla de där små formarna (jag är rätt klumpig och finlir är inte riktigt min grej) men också att det är så in i bomben hett och jag har lite ångest för att bränna mig så tycker att det här receptet från Roy Fares Delicious är fantastiskt
A bowl with love and summer!

A bowl with love and summer!

Denna Mandelchoklad och jordnötsröra kan du använda till mer saker än bara att äta den med frukt, variationen är stor det är bara dina fantasier och smaklökar som avgör
Chokladkakor med blåbär och mandel

Chokladkakor med blåbär och mandel

Jag hittade en kaka blåbärs- och mandelchoklad från Lindt i skafferiet och den fick helt enkelt ge inspiration till kakornas smaker

Mandelchoklad

Koka upp mjölken i en stor kastrull. Blanda kakaopulver och socker. Häll i 2-3 msk kall mjölk i blandningen och rör om tills det är väl blandat