Att göra en mandelbotten istället för en vanlig traditionell tårtbotten ger både tårtan en saftigare kärna och en god och behaglig mandelsmak som i många fall kan lyfta en tårta till en ny nivå
Lägg bakplåtspapper på en plåt och rita ut en rundel, 20 cm i diameter. Skålla, skala och mal mandeln. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret och mandeln
Bred krämen över mandelbotten och ställ kallt i kylskåpet att stelna. Det är förvisso Köttfri måndag idag, men i stället för ett vanligt vegetariskt recept väljer jag att bjuda på den utlovade tårtan som kan passa att fira in våren med
Mandelbotten. 5 Mandelbotten. Den här drömlikt goda bakelsen har en mandelmotten som påminner lite om en biskvibotten, den är täckt med en creamchessefrosting med kolarippel och toppad med knäckiga daimkulor
Tryffelkaka på mandelbotten serverad med grädde. Den här tryffelkakan på mandelbotten bjöd min mamma på en gång när vi var och hälsade på och jag tiggde till mig receptet