Paj med honungsrostade morötter på knaprigt smakrik quinoa- och mandelbotten. Jag har provat receptet innan och tänkte nu att det borde bli ännu godare om man använder brynt smör i degen istället för ”vanligt” smör, och ja, det är bara att konstatera att även här blev det bättre med brynt smör
Vispa smöret och socker luftigt med en elvisp eller vispmaskin. Att göra en mandelbotten istället för en vanlig traditionell tårtbotten ger både tårtan en saftigare kärna och en god och behaglig mandelsmak som i många fall kan lyfta en tårta till en ny nivå
Bred krämen över mandelbotten och ställ kallt i kylskåpet att stelna. Det är samma botten som min tidigare pannacottatårta med hjortron, men den här gången med en chokladsmörkräm, citroncurdsgrädde och färska hallon
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. 100 g smör. Botten. Blanda socker, mandelspån, havregryn och mjöl i en skål
Tack vare att det är en mandelbotten blir tårtan glutenfri så du kan alltså servera den till de som är glutenintoleranta också, se bara till så att chokladen du ska garnera med är glutenfri
Smörj en springform, och pudra den lätt med mjöl. Rör smör och socker mjukt i en bunke. Flädermoussetårta på mandelbottnar med halloncurd och gelé Mandelbottnar 50 gram smör, rumsvarmt 2 dl råflorsocker 2 ägg 200 gram vetemjöl (drygt 3 dl) eller 100 gram vetemjöl (drygt 1,5 dl)och 100 gram sötmandel, mald 2 tsk bakpulver 1 dl kolsyrat vatten Sätt ugnen på 175 grader. 50 gram smör
Tillsätt vetemjöl och smör i bitar. Kör tills smöret är finfördelat. 100 g kallt smör. Kör mandel och socker i matberedare eller mixer tills mandeln är finhackad
Smör. Häll moussen i formen på den kalla mandelbotten och låt den stå kallt i två timmar. Smält smöret och vispa ihop med mandelmassan och äggen till en slät smet
40 gr smör. 40 gr smör. Tänker ofta att just vetemjöl är ju ingen höjdare egentligen. Förra veckan gjorde jag en köttfärspaj med botten på graham och quinoamjöl
Smält lite smör och blanda sedan samman alla mandlarna, även pulvret du mixat. Så jag spånade på lite idéer och kom tillslut fram till att göra Wienernougat på karamelliserad mandelbotten