Jag utgick från ett recept som jag hittade i en gammal pärm här hemma, där jag har en massa gulnade urklipp från tiden när mina barn var små, och när jag fortfarande kunde tåla gluten
4 små bakelser. Små cheesecakeformar eller 1 plastficka eller annat böjbart material. Om du inte har små cheesecakeformar eller andra cylinderformar, ta då en plastficka och klipp isär den på längden gör fyra remsor som är ca 7 cm höga. 4 små bakelser. 1/2 mango Små cheesecakeformar eller 1 plastficka eller annat böjbart material
Men ni får inte ta del av det receptet riiktigt än, imorgon kommer dock receptet på de små mini-äppelpaj-nuggetsen som fanns med i collaget i det föregående inlägget
Visst är det härligt att baka de där söta små mumsbitarna vid jul. Så jag spånade på lite idéer och kom tillslut fram till att göra Wienernougat på karamelliserad mandelbotten
Mandelbotten. Mandelbotten. Mandlarna mals i mandelkvarn och blandas sedan med florsocker och bakpulver. Äggvitor vispas inte, men blandas direkt i mixen
Eller varför inte göra en enkel mandelbotten och bre moussen över den som en enkel moussetårta. Skölj och hacka rabarbern i små slantar, låt detta och syltsockret koka ihop tills rabarbern blivit simmig och mjuk, samt tillsätt slutligen vaniljen och låt svalna
En kalasgod moussetårta med två olika sorters chokladmousse på en mandelbotten. Klicka ut den all den vita chokladsmeten i små klickar ovanpå den mörka och bred ut försiktigt så de två inte blandas
I tidningen finns recept och tips på en tårta där man blandar fluff, vispad grädde och jordgubbar på en mandelbotten som ska stå i frysen innan servering