Garnera med de resterande bären och låt stå svalt till serveringen. Skålla, skala och mal mandeln. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret och mandeln
Mal mandeln på mandelkvarn och blanda med socker. Bred på glasyren och garnera med kiwifrukt. Smörj en bakform, med diametern 23 cm, och täck med bakplåtspapper, smörj lätt på bakplåtspappret också. 200 g sötmandel
Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta
Tack vare att det är en mandelbotten blir tårtan glutenfri så du kan alltså servera den till de som är glutenintoleranta också, se bara till så att chokladen du ska garnera med är glutenfri
12,5 dl mandelmjöl. 1Börja med att lägga gelatinblad i kallt vatten. 1Under tiden så vispar du grädden medelhårt. 1När blandningen med gelatinbladen nåt önskad temperatur så vispar du snabbt ner den i grädden. 1Häll sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). Frys in moussen minst 5 tinmar, men det kan med fördel göras en dag (eller flera) i förväg. 1Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. 1Avsluta med att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager. 1Dekorera med tex ätbara blommor
Färskostmoussetårta med jordgubbsrippel på mandelbottenmed kokos och citron. Färskostmoussetårta med jordgubbsrippel på daquisebotten medmandel och citron
Enda undantaget var faktiskt att födelsedagsbarnet själv avstod från mandelbottnarna, men hon högg å andra sidan in på moussen och gelén med desto större entusiasm
Garnera kan du göra precis som du vill, antingen med färska bär eller med rostade mandelflagor. Antingen vi nu råkar vara blonda och blekhyade och heter Svensson eller Casteryd, eller har olika kulör på hud och hår och lystrar till mer exotiskt klingande namn, så är vi faktiskt människor allihop med precis samma värde
Dela mandelmassan i mindre bitar och mixa ihop med äggvitor och rismjöl till en slät smet. Ni som själva bloggar vet att det tar ganska mycket tid, och emellanåt har jag faktiskt känt mig lite trött på alltihop och till och med funderat på att lägga av