Enda undantaget var faktiskt att födelsedagsbarnet själv avstod från mandelbottnarna, men hon högg å andra sidan in på moussen och gelén med desto större entusiasm
Jag gjorde iordning Mandelbotten dagen innan och frös in och dagen därpå gjorde jag iordning alla fyllningar samtidigt (ja inte exakt samtidigt), först när alla fyllningar var på avsvalning rörde jag ihop hallonmoussen och påbörjade montering
Till mandelbotten. Men jag tycker det låter trevligare med hallonspegel än hallongelé och det liknar ändå en härlig glansig spegel där den ligger ovanpå tårtan
Tårtan består av en mandelbotten utan fyllning, chokladgrädde, blåbär och rostad flagad mandel. Den måste stå kallt för att ”sätta sig” ordentligt om frysta blåbär och gelé används
Häll moussen över mandelbotten och ställ åter tårtan att svalna så moussen stelnar. gnutt vanilj för att främja efterrätts- och bakverkskänslan och gelén fick smak av bergamotten tillsammans med svarta vinbär och en touch av mynta
Låt gelén stelna i kylskåp. Mandelbotten2 ägg60g socker50g smör100g mandelmjöl50g smör30g vetemjölSätt ugnen på 200°. JordgubbsgeléUgnssyltade jordgubbar gör man helt enkelt genom att baka jordgubbar med 300g socker och en halv vaniljstång per kilo bär i 100° varm ugn
När moussen stelnat är det dags att lägga på gelén. Gör så här med mandelbotten. Varm vätska låter du svalna innan du försiktigt häller gelévätskan över moussetårtan
en sammansmältning av just persikor och vaniljgrädde på mandelbotten – i form av den franska skapelsen fraisier som vanligtvis görs på jordgubbar med sockerkaksbotten