Saft och skal från en citron. Att göra en mandelbotten istället för en vanlig traditionell tårtbotten ger både tårtan en saftigare kärna och en god och behaglig mandelsmak som i många fall kan lyfta en tårta till en ny nivå
Jordgubbstårta på mandelbotten med citronkola. Citron- & ramslöksmarinad till kyckling. En stor sallad på gröna blad och massor av jordgubbar passade också fint till citronkyckling, svartrötter och ramslökssmör
Bred över mandelbotten. Citronsmörkräm. skalriv och saft från en ekologisk citron - knappt ½ dl saft. Vispa ihop grädde, socker, äggulor, citronsaft och skalriv i en tjockbottnad kastrull
11 dl färskpressad citronjuice. 11 st citron använd det rivna skalet. 1Koka sedan ihop citronjuice, skalet samt socker i en kastrull ( sockret skall lösa upp sig). 1Smält ner gelatinbladen i citronsockerlagen och ställ att svalna till ca 28-30°c. 1Häll sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). 1Plocka fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över. 1Avsluta med att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager
Färskostmoussetårta med jordgubbsrippel på mandelbotten med kokos och citron. Färskostmoussetårta med jordgubbsrippel på daquisebotten med mandel och citron
I går bakade jag en helt magisk vit chokladtårta med mild lemon curd-smak och seg mandelbotten. Här har jag helt egoistiskt gått loss med mina favoritsmaker – citron i form av superkrämig lemon curd och grovt hackad vit choklad
Jag skickade in en ljuvlig halloncheesecake med knaprig mandelbotten, receptet kan ni läsa här. Mandelbotten200 g mandel 2 äggvitor2 msk socker Sätt på ugnen på 150 grader. Äppel-fyllning1-2 äpplen2 msk socker2 tsk kanelsaften av 1/2 citronSkär äppletna i små bitar, blanda det med citron, socker och kanel. Fördela äppelröran utan citronsaften i alla formerna, ca 1-2 msk i varje form