Mandel smör kesella ägg recept

Saftig semla med kesella

Saftig semla med kesella

De senaste åren har jag dessutom gjort egen mandelmassa och baske mig så är den betydligt godare än den köpta
Ostkaka gjord på kesella

Ostkaka gjord på kesella

Smörj en avlång form. Rör samman det med kesellan och vänd ner i äggsmeten. Smält smör och låt svalna. 25 g Smält smör. 1500 g Kesella 10%. 1bittermandlar, eller några droppar bittermandelessens. 150 g Finhackad mandel. 1Vispa ägg och socker så poröst det går. 1Blanda smälta smöret med smaksättningen, vaniljen, salt och maizena
Chokladkaka med päron och mandel

Chokladkaka med päron och mandel

Vispa ner smöret i äggvispet. Smörj och bröa en sockerkaksform. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver

Chokladkaka med päron och mandel

Vispa ner smöret i äggvispet. Smörj och bröa en sockerkaksform. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver
Blåbärspaj med mandel

Blåbärspaj med mandel

Tillsätt till sist det smälta smöret. Vispa ägg och sockert pösigt. Om degen är för smörig kan du tillsätta lite mjöl
Chokladkaka med päron och mandel

Chokladkaka med päron och mandel

Vispa ner smöret i äggvispet. Smörj och bröa en sockerkaksform. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver
Sockerkaka med äpple och mandel

Sockerkaka med äpple och mandel

Smält smöret och låt svalna. Tillsätt kesella och mandelmassa. Vispa ägg och socker pösigt. Riv mandelmassan
Saftiga lussebullar

Saftiga lussebullar

Ingen i hushållet gillar russin i vetebröd, så istället sticker jag i en skållad mandel i ”knopparna”
Viktväktarbullar

Viktväktarbullar

Pensla med uppvispat ägg blandat med några droppar vatten och strö över pärlsocker eller flagad mandel
Pernillas saffransbullar

Pernillas saffransbullar

Blanda under tiden smör, socker, kryddor och mandel eller mandelmassan till fyllningen. Rulla till bullar och ställ dom i formarna, eller lägg på plåt med bakplåtspapper
Chokladpaj med italiensk maräng

Chokladpaj med italiensk maräng

Blanda samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver, nötter och mandel och vänd ner i äggvitesmeten. Arbeta in matfettet och därefter mandel och vetemjöl
Saffransflätor.

Saffransflätor.

Mosa under tiden ihop mjukt smör med mandelmassa och blanda i vaniljsocker. Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel eller pärlsocker
Saffransbullar med god fyllning

Saffransbullar med god fyllning

Tillsätt resten av spadet, saffran, kesella, sirap, ägg och salt. ½ burk kesella lätt. Forma till runda bullar och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 11 ägg till pensling. 1½ dl mandelspån. 1200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel