smör. Och detta med att ha kesella i degen är bara en myt (enligt experterna). Pensla bullarna med uppvispad ägg och strö på pärlsocker och eventuellt mandelspån
Smörj en avlång form. Rör samman det med kesellan och vänd ner i äggsmeten. Smält smör och låt svalna. 25 g Smält smör. 1500 g Kesella 10%. 1bittermandlar, eller några droppar bittermandelessens. 150 g Finhackad mandel. 1Vispa ägg och socker så poröst det går. 1Blanda smälta smöret med smaksättningen, vaniljen, salt och maizena
Blanda under tiden smör, socker, kryddor och mandel eller mandelmassan till fyllningen. Rulla till bullar och ställ dom i formarna, eller lägg på plåt med bakplåtspapper
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 11 ägg till pensling. 1½ dl mandelspån. 1200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel