Makroner recept

14 Spara
Makroner med vit chokladganache

Makroner med vit chokladganache

Ingredienslista Makronerna. Tillvägagångsätt Makronerna. 120 g mandelmjöl/skållade malda mandlar. Häll över det i en större skål om du handvispat och vänd ner florsocker och mandelmjölet i 2 omgångar, vänd ner det med slickepott tills smeten är jämn och klumpfri. 120 g mandelmjöl/skållade malda mandlar
2 Spara
Makroner

Makroner

smör (rumsvarmt). Lägg ihop makronerna två och två med kräm emellan. Mal mandeln i mandelkvarn. Vispa äggvitan och strösockret hårt
2 Spara
Makroner

Makroner

Smaksätt nötkrämen med lite extra kakao och kaffepulver. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare
0 Spara
Makroner

Makroner

Limemakroner. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål • Värm grädden, men låt den inte börja koka • Tillsätt färgen •Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält • Rör ner limesaft och kyl krämen i vattenbad •Ställ kallt i kylen, gärna över natten • Vispa upp den kylskåpskalla krämen med elvisp till fluffig konsistens •Den måste vara helt kall när du vispar den, annars är risken stor att den grynar sig och inte går att vispa upp
0 Spara
Makroner

Makroner

Smaksätt med vanilj eller romarom. Vispa samman smör, florsocker och grädde till en luftig kräm. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på hälften av makronerna
7 Spara
Torsk med fluffigt saffranstäcke

Torsk med fluffigt saffranstäcke

Efter fredagens vita chokladmousse orsakade de överblivna äggvitorna lite huvudbry men medan jag funderade på olika sötsaker (makroner, silverkaka, maränger, etc) som jag kunde använda dem till drog jag mig till minnes ett inlägg på SMASKENS där Annika skriver om hur man kan använda överblivna äggvitor till att göra fluffiga fiskgratänger
3 Spara
Karamellmakroner

Karamellmakroner

Karamellmakroner er like godt som det høres ut. Pass på at karamellen ikke blir for hard, men at den smelter i munnen slik som gode makroner skal gjøre…
2 Spara
Månadens sötsak – utländskt

Månadens sötsak – utländskt

De här ursöta makronerna med marshmallowfyllning är mitt bidrag till junis Månadens sötsak. Temat den här månaden är nämligen UTLÄNDSKT och precis som makronerna med jordnötssmör jag gjorde häromdagen hämtar de här små liven inspiration från både Frankrike och USA
1 Spara
Rödbetskaka

Rödbetskaka

För några år sedan var det bara cupcakes som gällde, sedan skulle man baka franska makroner eller canneléer och den senaste tiden har det varit ett fasligt tjohej kring allt från rawfoodbollar och semmelwraps
1 Spara
Månadens sötsak – Lättlagat

Månadens sötsak – Lättlagat

Att mala nötter till mjöl, vispa nattvärmda äggvitor och med stor precision spritsa lättstötta små skal på neurotiskt plant bakplåtspapper för att, timmar senare, kanske få de perfekta makronerna
0 Spara
MORSDAG

MORSDAG

En riktigt trevlig morsdag tillönskas alla mammor idag på morsdag. Recpetet kom jag över när jag för åtta år sen var på BB och då bestämde jag mej för att äta dessa plättar varje morsdag
0 Spara
Päronmakroner

Päronmakroner

Lägg på de resterande kakorna och låt makronerna vila i 30 minuter före servering. Mixa ihop florsocker och mandelmjöl
0 Spara
Påskmakroner

Påskmakroner

Fördela krämen på hälften av makronerna, använd gärna spritspåse till hjälp. Lägg samman med den andra hälften och förvara makronerna i kylen i burk med lock på
22 Spara
Makroner

Makroner

Makroner eller macarons är små biskvier som man kan ändra smak på i oändlighet. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften
8 Spara
Makroner

Makroner

Till Celvins dop gjorde jag också ljusblåa makroner. Tycker själv att det passar bra med en lite syrligare fyllning till makroner som i sig är rätt söta
Sökförslag och sidor