Mal hasselnötterna med mandelkvarn och blanda dem med florsocker i en bunke. Spritsa på toppen av makronerna och strö över de guldfärgade sockerpärlorna
200 g surdeg300 g vetemjöl300 g grahamsmjöl eller rågmjöl15 g mörk brödsirap10 g salt½-1 dl hasselnötter (jag använde dem hela)3-4 msk lingonsylt1. ½-1 dl hasselnötter
Rosta hasselnötter i en torr stekpanna tills de får lite färg. Klipp av en liten bit av ena hörnet på plastpåsen och spritsa ut smeten till toppiga, enkronorsstora makroner på bakplåtspappret
De ser lite ut och är nog besläktade med makroner men tar inte så lång tid att göra eftersom de inte behöver ligga och vila eller silas flera gånger som makroner
Rosta hasselnötter i en torr stekpanna tills de får lite färg. Klipp av en liten bit av ena hörnet på plastpåsen och spritsa ut smeten till toppiga, enkronorsstora makroner på bakplåtspappret
Mal hasselnötterna med mandelkvarn och blanda dem med florsocker i en bunke. Spritsa på toppen av makronerna och strö över de guldfärgade sockerpärlorna
Bre krämen på den platta sidan av nötkakorna och lägg ihop dem två och två 200 g hasselnötter. 1. Mal nötterna, blanda ihop med florsockret, vispa äggvitorna hårt och rör ihop allt