Citronmakroner. Vispa ihop citronskal, citronsaft, ägg och florsocker i en tjockbottnad kastrull • Sjud under omrörning tillssmeten tjocknat, den ska vara så tjock att det går att dela en klick smet i två halvor utan att de flyter ihop •Ta kastrullen från värmen och klicka i smöret lite i taget så att det smälter och blandar sig med citronkrämen •Rör om försiktigt • Häll över fyllningen i en skål, täck med plast och låt svalna • Ställ sedan kallt
Eller heter det makroner. Jag gjorde en variant med choklad och en med citron, till citronsmak använde jag citronsaft i fyllningen och gul karamellfärg i makronen
Makroner är ett slags mandelmaränger som kan vara lite bökiga att baka. (För en citrussmörkräm ersätter du mjölk och vanilj med fint rivet skal från 1apelsin, citron eller 2 limefrukter, plus 2 tsk av fruktens saft
Tog med en söt burk o en påse med mina makroner. Rör ner citronskal o saft. Sänk försiktigt ner skålen o värm citronkrämen under omrörning tills den tjocknat
Macarons eller Makroner som man också kallar dem, är det ljuvligaste lilla bakverk man kan tänka sig, men också ett av de svåraste jag nånsin har bakat
Vispa ner äggula, nötter, citronskal och hushållsfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare
Vispa ner äggula, nötter, citronskal och hushållsfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare
Jag har valt det receptet som alla kan göra, egentligen är det som saknas i det här receptet ”Makroner” och då jag bara har sett det i Danmark så har jag valt att utesluta det