Makroner är ett slags mandelmaränger som kan vara lite bökiga att baka. (För en citrussmörkräm ersätter du mjölk och vanilj med fint rivet skal från 1apelsin, citron eller 2 limefrukter, plus 2 tsk av fruktens saft
Det är viktigt att mandeln och florsockret blandas ordentligt, annars blir det gärna klumpar av mandel i makronerna och det blir svårt att spritsa ut smeten
Blanda ner apelsinsaft, florsocker och vaniljsocker. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare
Blanda hasselnötskrämen med apelsinskal. Du kan även använda lime om du inte har apelsin. Makroner med hasselnötskräm(15 dubbla kakor) Du behöver. 1 1/2 dl hasselnötskräm1 apelsin, rivet skal Så här gör du
Just det här receptet på Hasselnötskakor påminner lite om de franska goda små bakverken, makronerna. När jag tänker på julsmaker så är det ju självklart pepparkakor och saffransbullar, men det är också nötter av alla dess slag och apelsiner så klart
Blanda ner apelsinsaft, florsocker och vaniljsocker. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare
Apelsin- & chokladmacronerIngredienserKakor120 g äggvitor2 msk sukrin130 g mandelmjöl1 dl sukrin melis40 droppar apelsinessensSmörkrämAnvänd samma som på SpindelkakornaGör så härKakor. 40 droppar apelsinessens
Där bjöd jag på köfte och svenska makroner och efter det blev det mer chokladtårta. Sedan när våra gäster såg mätta och nöjda ut så kom frukten fram och det var apelsin, äpple och banan