Sista semesterdagen och mannen bjuder på grillad makrill och jordgubbar. Vi valde båda stekt torsk med skirat smör, hackat ägg, riven pepparrot, handskalade räkor och kokt potatis
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Rund fisk, t ex makrill. ca 48°C Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej. Bulgursallad. Värm Milda Kockens val i en tjockbottnad kastrull, stek vitlök, lök, chili och saffran utan att det tar färg
Har fått färsk torsk nu två veckor på raken och snart kommer makrillen. En makrill fick han upp när han var ute i går, men snart blir det fler, många fler
På sommaren blir det förstås makrill, eftersom både Lars och svärfar fiskar själva. Hade bitar av torskrygg i frysen och eftersom det var värsta vårvädret så fick det bli grillning
makrill och/eller vit fisk som torsk. Skiva lök och paprika. Pressa vitlök. Koka ihop lök, paprika och vitlök med olivolja och tomater i en större kastrull med lock
Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter
Sista semesterdagen och mannen bjuder på grillad makrill och jordgubbar. När man lagar fiskburgare tycker jag det fungerar det bäst med fisk som innehåller bindemedel, som till exempel lax, gädda och torsk
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…