Rökt makrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
dags att fiska makrill så är även den fixad på egen hand. Jag ugnsbakade färskpotatisen, rödbetorna och morötterna med olivolja, flingsalt samt egen timjan och dill som fick gotta till sig på en plåt i 25 minuter i 220 grader
rökt makrill i bitar. Passar fint på smörrebröd, med rödbetor och potatis eller med Helenas kalla sås. Fisk & Skaldjur allt-i-en-form, basmatiris, brittiskt, gröna ärtor, rökt fisk, rökt makrill, recept, vardagsmat rökt makrill i bitar
Salladen består av kokta rödbetor, lök och babyspenat blandat med en skvätt olivolja. Färska makrillfiléer bör du hitta i större mataffärer eller hos en fiskhandlare
Kallskuret kött, rökt lax, ål och makrill samt patéer förekommer ofta. Vissa saker ska enligt mig bara finnas - chop chop, ägghalvor, sill, ost, salt rulle, kalvsylta med rödbetor