Makrill med dijonsenap recept

Grillad makrill med färskpotatis & dillmajonnäs

Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Jag serverade den med färskpotatis och dillmajonnäs - egentillverkad, men självklart går det bra att använda färdig majonnäs
Stekt makrill i senapsgrädde

Stekt makrill i senapsgrädde

Makrillfiléer i en god sås med grov senap och massor av dill är en god sommarrätt. Servera med nykokt potatis
Stekt makrill i repris

Stekt makrill i repris

Här kommer en favorit i repris med massor av dill. Nu är det dags för garnmakrillen igen. Servera med nykokt färskpotatis
Grillad Makrill med dill och pepparrot och senapssås

Grillad Makrill med dill och pepparrot och senapssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 4 st Makrillfiléermed skinn , (à 150 g) 4 st rödlökar 3 msk olivolja 3 droppe(ar) TABASCO® Original Pepparsås 0 odefinierad salt 2 msk pepparrot, färsk , riven 0,5 kruka(or) dill 0 peppar Senapssås 2 dl smetana 2 msk Grey Poupon Dijonsenap 1 tsk TABASCO® Chipotle Pepparsås 0,5 msk honung 0 odefinierad salt Tillbehör 0 odefinierad färskpotatis 0 odefinierad citron(er) Köp receptet
Inkokt makrill med senapskräm

Inkokt makrill med senapskräm

Så här gör du Ta ur makrillen och skölj den noga. Smaka eventuellt av med mer senap. Koka upp ingredienserna till lagen och lägg i makrillbitarna
Wrap med makrill och kesoröra

Wrap med makrill och kesoröra

Till det gjorde jag en kesoröra med bland annat lite lök, balsamvinäger och dijonsenap. Hade kvar ett tortillabröd från igår så fyllde det med en burk makrill i tomatsås, ruccola, gurka, oliver, tomat och krydda
Kanske min bästa makril?l

Kanske min bästa makril?l

Nog måste det gå att göra något sådant medmakrillfilé. Jag var så vansinnigt sugen på makrill igår. På något vis måste jag i tankarna ha gått omkring och omedvetet fantiserat om denna feta, fina fisk, för plötsligt hade jag helt klart för mig vad jag ville laga
Rödbetssallad med matvete och getost

Rödbetssallad med matvete och getost

4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Om det hade varit makrillsäsong

Om det hade varit makrillsäsong

Jag kombinerade samman två sorters grovkornig dijonsenap och honungsdijonsenapmed dill, vitt vin och grädde, och dessa ingredienser passade så otroligt bra till makrillen att jag blev alldeles lycklig
Varma mackor med olika fyllning

Varma mackor med olika fyllning

Makrill. Bred smör och dijonsenap på formbröden. Smaka av med soja, salt och vitpeppar. Fördela makrillen och tomatsåsen på bröden