Vispa samman kokosmjölk, chili, ingefära och lime, häll detta över. Lägg makrillfiléer med skinnsida nedåt i ugnsform (benade ur filéerna först, men det är ju förstås en smaksak)
röd chili, hackad eller strimlad. Putsa makrillen fri från alla ben och dra av det yttersta skinnet. Stek makrillen enbart på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och lite salt tills du ser att fisken nästan är genomstekt
Fräs lök och chili mjukt i lite kokosolja, tillsätt krossad tomat och tomatpuré, låt småputtra samman till en tjock röra, smaksätt med salt, peppar och dill
Hetta upp en stekpanna med oljan, vitlöken, chili och fräs 10 sekunder. Tillsätt makrill, sojan, fisksåsen, sockret och stek ca 2 minuter. 220 g makrill i burk. 3 röda chili
Har fått färsk torsk nu två veckor på raken och snart kommer makrillen. Santa Maria Chili explosion. En makrill fick han upp när han var ute i går, men snart blir det fler, många fler
Det är intressant att prova den färska makrillen eftersom man är van vid rökt. och hällde i en blandning av vitlök, chili, olja, kapris, oliver och smör
Äggröra med musslor och rökt makrill. Gärna chili och citrus, som är fettbrännande. Grillad nötfärsbiff med stekt ägg keso med rödlök ,chiliflakes och krasse
Guppat runt, badat, druckit kaffe, fiskat makrill, badat igen och så har det hållt på. Mixa potatisen med fisken och chilin och blanda i ägg samt salta och peppra
Tänkte bjuda på en chutney & ett kryddsmör, de båda funkar fint till en grillad köttbit men är även grym till en nystekta makrillen & de grillade grönsakerna
Tvätta bort tomatsås från makrill och blanda ihop med tonfisk. ½ tsk chilipulver (eller efter smak). Hacka lök, tomat och chili (med kärnor om ni vill ha mer hetta)
Rökt makrill med avokadomousse och färskpotatis. Chiliaioli. Chiliaioli. Chili sin carne (vegan). s=chiliaioli&submit=S%C3%B6k. s=r%C3%B6kt+makrill&submit=S%C3%B6k. s=chiliaioli&submit=S%C3%B6k. s=chili+sin+carne&submit=S%C3%B6k