Rester och snabba pastasåser, korv och makaroner och gröt o smörgås har det blivit men igår städade jag upp i köket och lyckades hitta både köksbänkar och köksbord
5 dl Färsk rosmarin. 1500 g Makaroner (Barilla elbow är min favorit, men alla rörformade passar). 1Salt & pepparBörja med grädden, koka upp all grädde i en kastrull tillsammans med rosmarin, salt och peppar. 1Rör ner bacon och makaroner i grädden, det gör inget om den är tjock, vi späder ut med pastavatten
Torkad Rosmarin. Timjan och rosmarin. 1,5 dl okokta vanliga makaroner. 1,5 dl okokta vanliga makaroner. *Det här inlägget är ett samarbete med Cervera*
Värm oljan och släng ner gnocchin och fänkålen (buljongen avsilad – kan användas till att nödkoka makaroner ifall ungarna tjuter av andnöd när det har blivit för starkt…
När Ofelia och Vilgot kom hem vrålhungriga idag kände jag att jag måste få i dem något för att kunna laga mat ifred, hade en känsla i förväg om att det jag skulle laga ändå inte riktigt skulle falla, i alla fall den ena, i smak så jag värmde makaroner som fanns i kylen, tillsammans med ett par skivor ost, lite solrosfrön
Makaroner i en gräddig, len ostsås må vara matens motsvarighet till ett duntäcke i en skön soffa men kanske något enahanda, det saknas lite färg och smakkontrast
Skala vitlöksklyftorna och vira in dem i ett litet tygknyte tillsammans med rosmarinen. 2 msk rosmarin. 3 dl pasta , sönderbruten linguine eller enkla makaroner