Jag är nästan helt säker på att det kommer att bli avundsjuka blickar när dofterna sprider sig och andra runt omkring sitter med falukorv och makaroner i sina lådor
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen, men avbryt just innan de är klara. Byt ut korv mot en blandning av stekt svamp, lök och kokta bönor
300 g pasta, valfri sort men gärna makaroner eller skruvliknande. 3 dl svarta bönor, kokta. 2 dl torkade svarta bönor som du själv blötlägger och kokar
Nu i pumpa-tider passade en krämig pumpasås med mixade bönor perfekt till. Kikärtsmakaroner1,5 dl kikärtsmjöl0,75 dl quinoamjöl1,5 msk fiberhusk1,5 dl vattenen nypa saltBlanda de torra ingredienserna i en bunke, blanda sedan i vattnet och låt degen dra ihop sig i ca 10-15 minuter. När alla makaroner är klara kokar du dem som vanligt i saltat vatten i ca 6-8 minuter. Krämig Pumpasås2 dl vita bönor10 cm purjolök2 vitlöksklyftorHavssalt och peppar4 dl pumpapuré (kokt pumpa som du mixar till en puré)sojamjölk efter behag (eller annan växtbaserad mjölk)Mixa ihop pumpa och bönor med mjölk, känn efter så du får den konsistens du vill ha. 2 dl vita bönor
Lägg bakpapper i botten på de klädda formarna och häll i torkade ärtor/bönor eller makaroner. Ett lite mer avancerat recept än de vi oftast gör, men oj vad gott det blir