) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
En fin sol-gul kaka UTAN saffran. Den jag gjorde då, tillät jag mig att göra på vanligt vetemjöl (men självklart mjölkfri och äggfri) OCH jag hade saffran i - jättegod blev den, men värdinnan tyckte inte om saffran, så
Saffransbullar med vanilj och pistage (ca 20 bullar). 1 g saffran. 50 g majsmjöl. Lägg rismjöl, majsmjöl, potatismjöl, rörsocker, vaniljsocker, saffran, salt, smör, mjölk och jäst i en degbunke och blanda med degblandaren (eller elvisp) 5 minuter. 1 g saffran. 50 g majsmjöl
Degen kan vara kladdig så baka till valfria katter med hjälp av råris eller majsmjöl. Saffransbullar är en av mina stora svagheter från det socker och glutenfria livet man förr levde
Så här års med underbar smak av saffran och fyllda med hemmagjord superenkel mandelmassa. Värm varsamt upp smör/ghee i en kastrull tillsammans med saffran och kokosmjölk
2 st saffran. 50 g majsmjöl. Lägg alla ingredienser utom fiberhusken och xantangummit. i en bunke. Vispa ihop allt med elvisp, eller med vingen till degblandaren i ca 5 minuter