Och använd för allt i världen inte majsmjöl, utan riktiga polentagryn. Inspirerad av Italien och maten där, snodde jag ihop en krämig polenta, nästan det första jag gjorde när vi landade på svensk mark på lördagskvällen
Efter en härlig vecka och avslutning på jobbet så fortsätter jag på polentan jag började på igår. Idag efter jobbet var polentan härligt fast i formen och kunde skäras i perfekta rutor och sedan stekas gyllene i ekologisk olivolja på medelhög värme
Jag gjorde istället en botten med majsmjöl och kryddade soyafärs med vitlök, paprikapulver och spiskummin (det är spiskummin som är själva grejen i tacomixpåsen), det resulterade i en lite roligare och antagligen mycket nyttigare tacopaj
Eftersom den är gjord på majsmjöl är den även skonsam för känsliga magar. Polenta. Här blandade jag polentan med parmesan men man kan tillaga den på många olika vis, som att t ex steka, grilla eller fritera, så det kommer alldeles säkert bli mer polenta här i vrån framöver
1 dl majsmjöl. 1 dl polenta. 1 dl majsmjöl. 1 dl polenta. När jag först antog utmaningen att baka fika som var glutenfritt, fritt från spannmål, sockerfritt, äggfritt, nötfritt och mejerifritt känndes det nästan omöjligt att lyckas få ihop något gott fika – vilket gjorde det ännu mer roligt och inspirerande
2 dl majsmjöl. 2 dl polenta. 2 dl majsmjöl. 2 dl polenta. Jag och Oskar fick ett jättesug efter Cornbread och Bruna bönor häromdagen så då blev jag tvungen att experimentera fram ett recept på ett glutenfritt cornbread lite snabbt