Lös upp kycklingbuljongen och majsmjölet i lite hett vatten och häll i stekpannan. 1 kycklingbuljong. 2 msk majsmjöl. 0,5 blomkålshuvud 1 kycklingbuljong 2 msk majsmjöl
Koka upp kycklingbuljongen, slå den över blomkålsbuketterna i en kastrull. 1st Blomkålshuvud av normalstor modell8dl Kycklingbuljong2dl Creme fraiche2msk Maizena majsstärkelse1st Knivsudd cayennepeppar1,5dl Fintärnad squach5st Soltorkade tomater, fintärnadeca 15st Basilikablad2msk Olivolja av bättre fruktig karraktär1msk Vit balsamvinägerHavssalt- & vitpeppar från kvarnSvartpeppar till dekoration. Red av med ca 2msk maizena majsmjöl utrört i lite kycklingbuljong. 8dl Kycklingbuljong
Koka bröst och andra bitar av kycklingen i vatten och kycklingbuljong och låt kallna,Dra av skinn och skär dom i mindre bitar,Rulla i mjölblandningen som består av
Blanda majsmjöl smidigt med 3 matskedar kallt vatten och lägg i sjudande soppa under ständig omrörning tills det kokar och försvinner. 1,5 liter fläsk-eller kycklingbuljong. 1 msk majsmjöl (majsstärkelse)
3 dl kokvatten från nässlorna + 3 dl kycklingbuljong. Häll i kokvatten, kycklingbuljong och grädde och låt koka ihop under lock ca 5 minuter. 1 dl majsmjöl (inte maizena). 3 dl kycklingbuljong. 1 dl majsmjöl (inte maizena)