Men jag ville nog lagt till att det är bovetebaguetter även omdet kommer fram i ingredienslistan, så blev jag en smula besviken när jag skar upp brödet och ser att det egentligen är ett bovetebröd, "tätt" och kort i konsistensen som majoriteten av glutenfria hembakade bröd är
Till fullkorn räknas inte bara de 4 sädesslagen utan det kan vara naturligt glutenfria sädesslag och grödor som till exempel ris, bovete, teff och durra. Vill du ha något lättare och fluffigare scones kan du byta ut 50 g av mjölmixen mot 75 g vitt rismjöl eller majsmjöl
Inte bara kärnan (så som vanligt vetemjöl, majsmjöl eller glutenfritt rismjöl). Det står oftast inte “fullkorn” på förpackningen, men till de naturligt glutenfria fullkornsmjölerna räknar jag till exempel rårismjöl, bovetemjöl, teffmjöl och durramjöl
Boveteskållning. Koka upp vattnet och häll över bovetekross i en skål. Blanda den svalnade boveteskållningen med surdegsgrunden, honung, vatten och olja