Vispa ihop äggen med yoghurt och vatten, och blanda ned tillsammans med oljan. 2½ dl majsmjöl2½ dl ljust bovetemjöl1 msk mald psyllium eller husk1 msk bakpulver1 tsk salt1 tsk oregano1 tsk timjanca 80 g späd salladslökca 80 g spenat - färsk eller fryst100 g getost eller fårostca 75 g lufttorkad skinka ca 60 g soltorkade körsbärstomater3 ägg1 dl yoghurt 1 dl vattenca 3/4 dl av den smakrika oljan från de soltorkade tomaternaBörja med att skiva salladslöken, och fräsa den lätt med spenaten i lite olivolja. 2½ dl majsmjöl. 3 ägg
När jag först antog utmaningen att baka fika som var glutenfritt, fritt från spannmål, sockerfritt, äggfritt, nötfritt och mejerifritt känndes det nästan omöjligt att lyckas få ihop något gott fika – vilket gjorde det ännu mer roligt och inspirerande
Som denna lilla gobit är bakade med rismjöl och majsmjöl. Och bakar man utan ägg dessutom förlorar man ju egenskapen som ägget för med sig nu när inte glutenet heller finns med
Eller så tar du en rund lite större skål, klär in den med plastfolie och lägger en skiva tårtbotten i botten på skålen och brer på med fyllning och varvar sedan fyllning och tårtbotten ända upp till skålens kant
Red av med lite maizena majsmjöl utrört i lite vatten. Servera soppan i varma djupa tallrikar och garnera med räkor, stenbitsrom, kokt ägghalva och strimlad vårlök