Jag valde att köpa en trevlig majskyckling som har väldigt mycket kött på sig. Att köra kyckling hel tar lite längre tid, men resultatet blir mycket bättre och saftigare
Salt och peppar. Jag serverar gärna kycklingen med en bulgursallad eller grönsaksris, men lite rostaderotfrukter eller en stor grönsallad går minst lika bra
Salt och peppar. Jag serverar gärna kycklingen med en bulgursallad eller grönsaksris, men lite rostaderotfrukter eller en stor grönsallad går minst lika bra
Servera kycklingen med de rostaderotfrukternaoch skyn. Kyckling och grönsaker. Spara kycklingskrovet och ta bort allt resterande kött samt en del av de rostaderotfrukterna till middagen dagen efter (Sandras ljumna kycklingsallad)
Jag använder helst majskyckling, annars en ekologisk kyckling. här har jag dessutom ställt in en plåt med stavar av morötter och palsternackor slungade i olivolja och lite flingsalt under formen med kycklingen för att få supergoda rostaderotfrukter att servera till
I sällskap av detta vin skulle jag rekommendera att gratängen för den som så önskas kompletteras med ugnsstekt majskyckling, eller varför inte varmrökt lax
Helkyckling med rostaderotfrukter, citron & rosmarinsky, potatis och perisljerotspure. Skölj, borsta eller skala rotfrukternaoch skär upp dem i lämpliga smakbitar