Tillsätt ris, vatten och kycklingfond. Skölj bönorna, låt dem rinna av och vänd ner i det kokta riset. Grilla majskolvarna med blasten på, ca 10 minuter. 4 st färska majskolvar. 2 dl ris (jasmin eller basmati är godast)
Häll på vatten, fond, ris och bönor när löken är lite mjuk. 1 kg kycklingfileFlytande honungRosmarinKorianderRiset. 1 knippe färsk rödlök eller 1 stor vanlig rödlök1 knippe färsk gul lök eller en stor vanlig gul lök1 knippe salladslök2 msk kycklingbuljong1 kanelstång250 g långkornigt ris400 g svarta bönorJerk-såsen. 1 chili4 vitlöksklyftor2 lagerblad1 knippa timjanmald kryddnejlika mald kryddpepparmald muskotnöt7 msk ljus rom6 msk vitvinsvinäger(lök från riset, läs längre ner i receptet)Sallad. Majskolvar (1 var)Yoghurtlite limelite korianderSätt ugnen på 225 graderSkär ett snitt genom i kycklingen, den ska hänga ihop i en sida så att det blir som två "ben". 250 g långkornigt ris
Koka upp rejält med vatten och en rejäl nypa salt i en stor kastrull som rymmer majskolvarna. I ärlighetens namn har jag tyckt att det låter lite trist och torftigt med kokt kyckling, men där blev jag överbevisad med råge
Jag hade förberett sweet chili- och honungsglaserade tjocka revben och till dem min galet krämiga potatisgratäng, grillade majskolvar och en krispig sallad
Jag gjorde en veganvariant av soppan med kokosmjölk, men den kan också göras med motsvarande mängd vanlig matgrädde (eller någon alternativ grädde av havre, soja eller ris), och soppan får då lite annorlunda smak