Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Lök och citron delades på mitten en gång och majskolvarna personifierades i storlek innan de tillsammans med resten av ingredienserna förutom kräftorna tillsattes till vattnet
Avlivning, om du har levande kräftor. Lägg i kräftorna med huvudet först, så att de dör omedelbart. Det går också bra att avliva kräftorna direkt i koklagen – bara man ser till att det kokar ordentligt hela tiden och att det är tillräckligt mycket vatten
Cajungryta1 kg fast potatis, gärna med rött skal 3 stjälkar stjälkselleri 2 gul lök, hela 2 hela vitlökar 4 färska majskolvar 500 g chorizokorv 4 kg kokta kräftor 500 g champinjoner 2 citroner
Lägg i kräftorna med huvudet först, så att de dör omedelbart. Det går också bra att avliva kräftorna direkt i koklagen – bara man ser till att det kokar ordentligt hela tiden och att det är tillräckligt mycket vatten
Äntligen har jag gjort cajunkräftor. Nu i helgen när våra vänner skulle komma, så vet jag att de också pratat om detta men aldrig ätit och eftersom vi inte ätit kräftor än i år så bara fick jag den idén att testa
Den innehöll kräftor, räkor, musslor, majskolv och 7 sorters bröd. Skaldjurshink. 2016-06-18, 18. 39. Igårkväll så åt jag och Marcus på en restaurang som heter Goda Grannar
Andra tillbehör till kräftorna, crostini med ärtpesto och majskolvar med chilismör. Jag tror jag slog rekord i hur många kräftor jag tryckte i mig i i lördags när vi hade kräftkalas med grannarna