600 g laxfilé. 2 st majskolvar. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta majs och bacon i olja i en stekpanna på medelvärme tills de börjar få färg, cirka 5 minuter
Dela varje majskolv i fyra och grilla även dessa. Vi tog allt, både lax, potatissallad och créme till men säkert hur gott som helst att kombinera med annat också
grilla också majsen, ställ sedan majskolven på högkant, spetta med en gaffel och skär med en vass kniv för att få loss majskornen, blanda dem med hackad koriander, smör, salt, chili och limesaft
Grön sparris, zucchini, sticklök & majskolv, grönsaker som jag tycker blir väldigt goda på grillen. Sill, färskpotatis & kallrökt lax är ju klassiker på midsommar, här i form av snittar
Skär laxfiléerna i större tärningar. Trä lax, majs och rödlök på träspett. Du behöver4 portioner4 laxfiléer2 msk olivolja1 lime, saftenFärsk koriander1 tsk chiliexplosion santa maria2 färdigkokta majskolvarÖrtsalt1 rödlökSalt och pepparGör såhärLägg träspett i blöt i 30 minuter innan grillning. Skär majskolvarna i 2 cm tjocka skivor. 4 laxfiléer
Tina fisken och majskolvarna. Lägg därefter på laxen och en rejäl sked av örtblandningen. Lägg folien på grillen, grilla de tinade majskolvarna bredvid och pensla dem med lite smör
Det fina med Matkassen är ju det här med att upptäcka nya smaker, kryddor och recept och inspirerad av majsfrittatan vevade jag och Hanna (också Matkasse-innehavare) ihop en frittata med rökt lax och sötpotatis