Värm mjölken och vattnet fingervarmt, 37°C för färskjäst och 45°C för torrjäst. Tillsätt oljan. Smula ner jästen i en stor skål eller assistentskål, häll över degspadet och lös upp jästen ordentligt
Majsfrallor12 stora eller 20 små50 g jäst50 g smör eller margarin3 dl mjölk2 dl vattenmajspuré på en burk majs1 msk sirap2 tsk salt2,5 dl majsmjöl5 dl vetemjöl special med fullkorn3-5 dl vetemjöl special1 dl pumpafrönBörja med att mixa majsen till halvslät puré
De är goda att servera som vegetariskt alternativ på sommarens grillparty, kanske tillsammans med grova hamburgerbröd och/eller majsfrallor samt goda röror
hamburgerbröd och/eller majsfrallor, klyftpotatis samt goda röror. Som jag har nämnt tidigare brukar jag göra egna "färdigprodukter" när jag har tid över och idag var det dags igen
Dessa frallor blev något kompakta, men lika goda för det. Misstaget jag gjorde var att det gick lång tid mellan det att jag löste upp jästen i vatten, innan den faktiskt kom ner i degen