Majrovan är en av våra första primörer med konsistens som rädisa, men smakar mer som en beta. Pressa vitlöken i en stekpanna, slå på oljan och tillsätt pankon
Majrovan är en av våra första primörer med konsistens som rädisa, men smakar mer som en beta. Pressa vitlöken i en stekpanna, slå på oljan och tillsätt pankon
Rökt märgsmör (gör först)Bryn smöret och tillsätt märg, timjan och vitlök. Hittade fin gotländsk biff med kappa, ett märgben, ekologisk svensk majrova (finns lagrad nu) och plockade backtimjan i snön
Av tipset blir det en soppa med några av våra smakfavoriter, citron, vitlök och persilja, och röda linser - denna kanoners stapelvara som vi alltid försöker ha på lut i skafferiet
Jag brände lite tomat med balsamico och vitlök. Riset är kokat i vitt vin och med fint fint hackad majrova och rotselleri (skapar en lite pepprig smak) samt lite vattenkrasse på slutet
Det fick duga med tomater, gurka, vitlök och buljong. Gazpacho a la Åsa med kryddstekta majrovor och tomater3 röda tomater1/2 gurka3 vitlöksklyftor5 dl grönsaksbuljong2 kokta majrovoren näve blandade cocktailtomaterolivoljaörtkryddor av eget val (t ex dragon, oregano, citrontimjan m. )1-2 skivor rågsurdegsbröd Mixa tomater, gurka och vitlök i grönsaksbuljongen. 3 vitlöksklyftor
Riv i vitlöken och skalet från citronerna. vitlöksklyfta. Sätt ugnen på 150°. Skär ett snitt i kalkonbröstet på längden så du kan vika ut det till dubbel storlek
Lammsadeln blev dagen innan späckad med skivad Vitlök. Stack där in vitlöksskivorna under kappan. Jag serverade lammet med en rotfruktsgratäng på smörstekt strimlad Morot, Kålrot, Majrova och Lök, som gratinerades med ett paket smulad Fetaost i 20 min, också på 175°. Myntasås 2 dl Crème Fraiche 1/4 paket Fetaost 1 msk Kallpressad Olivolja 1 riven Vitlöksklyfta 2 tsk torkad Mynta ½ tsk Citronsaft Havssalt Chiliflingor Vispa samman crème fraichen med smulad fetaost tills den tjocknar. 1 riven Vitlöks
Skala pärllökar och majrova. Skär morot, gul lök och vitlök i grova bitar och tillsätt till grytan tillsammans med kryddorna, vin, kalvfond och tomatpuré
1 majrova. 1 pressad vitlöks klyfta. 1 majrova. 1 pressad vitlöks klyfta. I bland blir jag otroligt sugen på rotfrukter, smakar så gott och går fort att göra