Majrova torsk recept

Majrovor med dillsmör

Majrovor med dillsmör

Jag var på besök i Lyon, Frankrike och blev bjuden på torsk kokt i mjölk. Jag åt majrova för första gången för ca 10 år sedan
Torsk & grönsaker i citrusbuljong

Torsk & grönsaker i citrusbuljong

Jag använde fänkål, majrova, zucchini, morötter och potatis samt babyspenat. Torskryggen långsambakas i vitlöksdoftande olivolja och serveras med grönsaker som bräserats i citrusbuljong
Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs
Mat för små magar...

Mat för små magar...

Lär dem skillnaden på en majrova och en kålrabbi. Melinas läckra fiskguff – torsk, broccoli, blomkål, mynta2 färska torskfiléer alt. 1 pkt fryst torskfilé1 broccoli1 blomkålshuvud1 dl gröna ärtor1 päron1 kokt ägg½ färsk fint hackad mynta½ dl majs- eller rapsoljaKoka ägget och låt det svalna