Majrova soja recept

Kalkongryta med Mangochutney

Kalkongryta med Mangochutney

Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. 4 portioner ris/gryn650 g kalkongrytbitar2 msk smör200 g gul lök, 2-3 st200 g majrovor½ zucchini1 grön paprika2 vitlöksklyftor2 dl vispgrädde1 dl mangochutney1 msk kinesisk soja1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 tråg minimajs, 125 g
From Nippon with love

From Nippon with love

Skär gurkan i tunna stavar, eller välj nån annan krispig grönsak, rättika, rädisor, majrova eller sallad

Kalkongryta med Mangochutney

Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. 1 msk kinesisk soja

Årets Kock 2012 - Klas Lindberg

Varmrätten (som doftade fantastiskt) bestod av Hällstekt biff med mörkokt skomakarbiff, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmör
Höstmat

Höstmat

Alla andra rotfrukter fanns i parti och minut men inte en enda liten majrova. Tillsatte sedan 1 dl svartvinbärssaft, 1 msk kikkoman soja samt ett par deciliter grädde
Bräserat fläskkött på Taiwanesiskt vis

Bräserat fläskkött på Taiwanesiskt vis

Servera på en bädd av ris med något grönt till och eventuellt någon inlagd grönsak till (typ tsukemono), jag hade lite inlagd majrova som jag tog som tillbehör

Rötter och en sallad

I måndags fem minuter innan stängning  fick jag med mig en majrova, en påse färskpotatis, en svedjerova, en knippe dill samt ett urtjusigt spetskålshuvud