smör. Skala och hacka löken, strimla grönkål och riv majrova och rör ner i såsen. Gör en vitsås, smält smör, tillsätt mjöl och låt brynas ihop i 2-3 minuter
Stek i mycket smör tills de fått fin färg. Jag har tidigare testat att göra på rättika och det var också gott men frågan är om inte majrovan var ännu bättre tack vare att den är mildare i smaken
Hällstekt biff med rökt märgsmör och nordisk hetta Hällstekt biff med mörkokt högrev, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmörJag har stekt biffen i panna och uteslutit högreven, samt gjort en enda lök
Skölj ordentligt, låt rinna av och bryn försiktigt i smör. Dagens recept är gjort med mild purjolök och med kokt majrova till istället för potatis, det blir väldigt gott
Du kan koka majrovan och njuta av den med en stor klick smör och salt, men också skiva den riktigt tunt och ha den som sallad med en dressing på citron, olja och färska örter
Lossa skinnet från brösten och lägg ut det på smörad aluminiumfolie, salta och peppra. majrova. Vira upp smällkaramellen och bryn kycklingrullen i smör på låg värme